Dagje weg: Zoutelande en Veere

Dagje weg? Het mooie Walcheren heeft meer dan genoeg te bieden. Iedere kustplaats heeft wat te beleven. Breng zeker eens een bezoekje aan Veere en Zoutelande.

Wat te doen in Zoutelande?

Zoutelande, toch wel één van de bekendste kustplaatsen van Zeeland. Eén van de redenen dat het dorp zo geliefd is, is het uitgestrekte zandstrand dat zich direct achter de duinen van Zoutelande bevindt. U hoeft alleen maar de dijk over te steken en u staat direct met uw voeten in het zand. Aan de andere kant van de dijk, in het centrum, zijn er vele gezellige restaurantjes met terrassen waar u in de zon heerlijk kunt genieten. Op het strand zijn ook meerdere strandtenten te vinden, waar u tijdens een warme stranddag goed kan vertoeven. Wandelen over het strand? Maak er een leuke strandtententocht van! Loop richting Westkapelle en Domburg en stop bij iedere strandtent voor een hapje en een drankje.

Voor een stukje geschiedenis kunt u terecht bij het Bunkermuseum Zoutelande. Bij de twee bunkers leert u over bevrijding van Walcheren en kunt u zien en voelen hoe soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog leefden en werkten. Indrukwekkend!

Bezienswaardigheden in Veere

Een prachtige, historische stad aan het Veerse Meer is Veere. Vele toeristen, maar ook lokale mensen komen hier graag voor een lekker ijsje, een lange wandeling of om gewoon even te genieten van de mooie stad. De Grote Kerk Veere zult u ook vast niet over het hoofd zien. Een historisch monument met vandaag de dag een culturele functie, hier kunt u de geschiedenis van het gebouw bekijken bij de Experience. Daarnaast is hier ook een cultuurpodium gevestigd, een podium voor onder andere muziek, film, dans en theater. Het is niet alleen binnen te doen, ook is de 52 meter hoge toren te beklimmen. Durft u het aan?

Veerse Meer

Het Veerse Meer is in de loop der jaren omgetoverd tot een watersportparadijs. Voor velen is het de plek om te kunnen kanoën, surfen, waterskiën, zeilen en meer. Het is ook mogelijk om een sloep te huren, lekker een rondje varen en een duik nemen in het water. Het meer omvat maar liefst 17 eilanden, waarvan 12 toegankelijk zijn voor bezoekers. Leuk om hier eens aan te meren. Aan het Veerse Meer liggen nog andere dorpjes zoals Kamperland en Kortgene, ook een bezoek waard.

Plan vooral ook een uitje naar Westkapelle, Domburg en Vlissingen!